Utolsó kommentek

Kedvenc blogjaim

http://belsoseg.blog.hu/ http://karotta.blog.hu/ http://autofilia.blog.hu/ http://jaguar-restoration.blog.hu/ http://karvolt.blog.hu/ http://autoskartya.blog.hu/ http://bogarasoklettunk.blog.hu/ http://autohistory.blog.hu/ http://safetyarea.blog.hu/ http://prokee.blog.hu/ http://ommszem.blog.hu/ http://tommi.blog.hu/ http://veteran.blog.hu/

Címkék

Címkefelhő

Naptár

december 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

2009.11.05. 00:22 Airnold

Volvo találkozó 2009

További infó itt. Remélem, eljutok, ámbár elég kétséges a dolog. Nem vinne valaki magával?

Szólj hozzá!


2009.09.16. 23:46 Airnold

Mi lehet benne az átverés? UPDATED

Ezt egyszerűen nem hiszem el...

Leírás semmi, állapot első ránézésre egész tűrhető, de az ár valahogy túl kevés.

Klikk ide, aztán valaki mesélje el, miért ennyi az annyi!

 

Update: A hirdetés eltűnt, valószínűleg lecsapott rá egy élelmes veterán fanatikus. Ha így van, és van ideje, keressen meg, csináljunk egy szép hosszú postot!

 

2 komment

Címkék: hirdetés volvo veterán p1800 menthető


2009.09.01. 17:06 Airnold

Erik Johansson egy igazi állat

Mellesleg fotó(sopp)művész, meg ilyenek.

Ez meg egy kép tőle.

Én kacarásztam, de tényleg. :)

3 komment

Címkék: volvo lol


2009.08.13. 22:44 Airnold

Kínai kézbe kerül a VOLVO

Ennyi volt, kész, kalap-kabát, szevasztok. A kínaiak újabb fű alatti világhódító lépése, hogy benyelik a Volvót, kiakasztott. Nem elég nekik a sok kis kolónia a világ minden táján, vagy az, hogy már szinte mindent ők gyártanak, ami a világon kapható? Neem, nekik a kedvenc márkámra is fájt a foguk. Kiváncsi vagyok, mikor láthatunk majd Volvo jelvénnyel futó Geely Leopardokat, és fordítva: Geely jelvényes S80-at.

Már az se volt valami örömteli esemény, mikor a Ford vásárolta fel a személyautógyártó részleget, de egy (részleges) továbbpasszolás, ráadásul a "minőségről" ismert kínaiak kezébe egyenesen vérlázító.

És emiatt elfelejtettem teát csinálni a nejemnek. Most durcás. Már csak ez hiányzott...

2 komment

Címkék: katasztrófa volvo menthetetlen kisszines


2008.11.24. 21:52 Airnold

Végre! Jön az S60!

Istenem, komolyan, el se hiszem...

Kicsit kompaktos, kicsit XC60, de ott vigye a fene, én majd kiugrom a bőrömből az örömtől. Az újkori Volvo-k elhanyagolt középkategóriása végre megújul, csilivili lesz és atöbbi.

No persze az XC60 megcsúnyulása okot ad a félelemre rendesen. :/

De ez a beetetőkép bizalomgerjesztő... :)

Forrás: totalcar.hu

5 komment

Címkék: volvo s60 tanulmány


2008.11.19. 17:04 Airnold

Mindenféleségek

Először is egy piktúra, most találtam, klikkre megnő.

Szép elsőkörös öreglány, nemde? :)

Másodsorban keresem DenPV-t. Egy vindóz reinstallnak köszönhetően elveszett az emilcíme egy ideje. Reménykedtem, hogy ír magától, de nem tette és most már azért rákérdeznék, hogy mi van a piroskával. Szóval aki hallja, adja át, meg minden!

Harmadsorban (vagymi) egy ideje nem írtam sztorit, mert nem jut eszembe olyan tipus, aminek érdekes lehet a története. Szóljatok, feleim! Melyik eddig meg nem énekelt Volvo-hoz írjak ódát-e?

Most ennyi. Megyek és elmerülök a gondjaimban. Tud valaki vezérigazgatói melót? Képesítésem és tapasztalatom nincs hozzá, de a pénz nagyon kéne... :)

Szólj hozzá!

Címkék: volvo veterán szappanopera amazon sztori mindenféleségek


2008.11.09. 01:52 Airnold

Hernyóból lepke

Szörfözés közben lehet belefutni a legjobb oldalakba, amik általában az átlag netezőt hidegen hagyják, egy webdizájner pedig a sáros lábát se törölné bele. Merthogy nincs dizájn, csak képek egymás alatt hosszasan. Még a méretük se azonos.

Viszont a képek azt a metamorfózist ábrázolják részletesen, amikor egy "hernyóból" gyönyörű "pillangó" válik, még ha iszonyatosan sántít is ez a képzettársítás.

A hernyó:

Átlagosan leharcolt Amazon; az oldalon részletesen bemutatják a kocsi állapotát szétszerelés után, nem leányálom, de nem is rozsdakupac. A műveletek végeztével előbújik bábjából a lepke, íme:

A végén még pár projekt, amin a tulaj/tulajok/műhely dolgozik/dolgozott, főleg amazonok, de akad egy 142-es is.

Különös, de a kombi tetszik a legjobban...

4 komment

Címkék: volvo veterán amazon felújítás


2008.11.02. 02:11 Airnold

Menthetőségek

Szokásos: böngettem a használtautóponthut, Volvo-k, régiségek, satöbbi. Újonc tűnt fel, majd még egy, aztán az elsőből kiindulva lett egy érdekesség is.

Lássuk sorjában:

Íme az egyes számú újonc. Öreg négyajtós Amazon, láthatóan kitéve mindenféle viszontagságnak, rohad az egész, szívem összeszorul. Aszongya az eladó, hogy '67-es, kétkarbis, meg osztrák import, meg papírok. Naés? Hát, még azt is mondja, hogy a motort épp felújítják. Hm. És még? Kárpit oké, és segít a szállításban. Jó, ésaztán?

350 ropogós ezres.

MI?

Ez valami vicc, ugye? Ugyanezen a keresőoldalon van egy amazon, aminek a fele hiányzik, és hatszázat kérnek érte. Háromötvenért ez a kocsi ajándék, főleg hogy négyajtós, amiből sokkal kevesebb futkos az utakon, mint kupéból.

Nos, van még...

Íme egy PV544E, vagyis egy Duett. Sajnos azon kívül, hogy '66-os, semmit nem lehet megtudni róla az oldalon. De szép nagyon, nálunk ritka, mint a fehér holló, és 890 000 Ft az ára.

A harmadik - mint mondottam volt - a második jóvoltából került elő; nem Volvo ( ! ), de érdekes, és veterán. Ráadásul svéd.

Szabad a gazda? :)

Ez meg egy Saab V4, valami irgalmatlanul összeszuttyadt állapotban, de gyári állapotú a haverjához képest, aki ott mellette bordóskodik. A zöldségért fél milkót kérnek, a rőt önmagában 380, de a kettőt együtt nyolcszázért elhozhatjuk, a szállításban segítenek újfent, papírok megvannak ittis.

Azér ha lenne egy garázsom meg pár "felesleges" millióm, rohannék nemlassan... :)

Klikk a képekre (is)!

3 komment

Címkék: hirdetés volvo veterán saab amazon duett menthető pv544 v4


2008.10.26. 12:25 Airnold

...milyen lehet a motor?

Tamás barátomtól kaptam egy képet mailben, egy 164-es van rajta hátulról fotózva, a kép lényege a kipufogórendszer. Ez már rendszer. Öcsisajt krómozott kipufogóvége nem rendszer.

Erre szokták azt mondani, hogy "Idióta állat!"

Klikk a képre!

2 komment

Címkék: volvo veterán lol anyádat ööö 164


2008.10.24. 03:04 Airnold

Gengszter-stílus

Csak egy kép...

Ez egy PV650 az eredeti karosszériával. A Későbbi nagy limuzinok már a taxiszériába tartoznak, de ez még egy "háromablakos".

A dobtáras géppisztoly nem szériatartozék! :)

Szólj hozzá!

Címkék: volvo veterán pv650


2008.10.18. 14:41 Airnold

Volvo 760 teszt

A Safety Area által elkövetve itt. A pláne az egészben, hogy az általam megénekelt korrektemberes eladó darab a tesztautó.

Ez. A videó meg korrekt, élvezhető, nekem tetszett. :)

Szólj hozzá!

Címkék: teszt videó volvo 760 safetyarea


2008.10.14. 13:38 Airnold

Nagyon anyádat

Ez az a kategória, amiért visszaállíttatnám a halálbüntetést...

Időzzünk el a hátsó kerék környékén, vegyük észre a szélesítést, illetve az autó elejét markánssá tevő "szoknyát", vagy miazistenaz, és persze az elengedhetetlen küszöböt! Mindezen szépségek feletti merengésem közben odáig jutottam, hogy az átépítő karjait szivesen törném mozsárban porrá...

Klikk a képre és a többi kép is megtekinthető, köztük egy, a hátsó sárvédő szélesítését hangsúlyos elemként kezelő kép, amit meglátva a röhögés tört fel belőlem. Mintha tömör gitt lenne. :D

És akkor ehhez egy ilyen leírás: "Az autó apró esztétikai hibákkal rendelkezik, a jobb első elem nem gyári, motorikusan jó állopotban van!Veteránosításra alkalmas!"

Apró esztétikai hibák? HAHAHAHAHA!

2 komment

Címkék: hirdetés volvo veterán lol anyádat 144


2008.10.11. 17:13 Airnold

XC60 - Háttööö...

Pár napja (pontosan nem tudom, mikor) bemutatták magyar földön is a Volvo új SUV-ját. Juhé, meg minden.

Előre szólok, ez itt a privát véleményem, nem kötelező egyetérteni, csupán elolvasni. :)

Szóval ez. A képen egész jól néz ki, bár az előzetese azért kívánatosabb számomra. Erre most megláttam az élőképeket a Totalcaron, és (részben a gusztustalan libafoszöld színnek köszönhetően) majd elokádtam magam. A SsangYong borzadályai jutottak róla az eszembe; azok ennyire aránytalanok és rondák. Nézzük meg a svédek másik két SUV-ját: az XC90 bűzlik az eleganciától, harmonikus terepjáróforma, semmi izgalom,de ilyen egy Volvo; az XC70 meg egy kombi emelt hasmagassággal és pár fényezetlen burkolati elemmel, de szép, nem is kicsit.

Erre megérkezik ez az izé, ami terepjáró akar lenni, de külsőleg egy "nagylábú" ötajtós kompakt, idomtalan csilivili testtel. A kis lámpák a hűtőmaszk két oldalán pedig a "dizájn" fogalmán csavarnak egy nagyot, feleslegesek és öncélúak.

Szivesen megverném azt a tervezőt, aki ennek így zöld utat adott. Az új S60 meg csak nem akar előbújni, pedig igazán hiányzik a palettáról. Remélem, azt nem cseszik el ennyire...

1 komment

Címkék: volvo anyádat ööö xc70 menthetetlen xc90 xc60


2008.10.04. 17:14 Airnold

Képrejtvény

A kérdés: ez mi?

Megfejtés a ráklikk után. :)

Szólj hozzá!

Címkék: volvo veterán ööö


2008.10.03. 16:29 Airnold

Szívem kalácsának másik szem mazsolája

Csak felfalta egy Amazon...

Annak idején ez volt az az autó, amelyik elindított a Volvósodás rögös útján. Konkrétan ez. Az istenek se tudják, mióta van fent a használtautóponthun. Veteránautókat nézegettem márkaválasztás nélkül. Valami szépet, karbantartottat és úriembereset kerestem, ami nem haladja meg az egy milliót árban. A német csodákat sosem szerettem igazán, így Mercik és BMW-k kilőve, az amerikai autókat nem szeretem, a japánok már elporladtak, a franciák meg ánemköszihagyjuk, vagyis maradt pár angol, olasz, meg az egyebek. Roncsok, sok borzadály, és ez.

Még mindig eladó, vagy csak elfelejtették levenni a hirdetést, nem tudom, de csodálkozom rajta. Van még két példány a hirdetések között, ez és ez, de mindkettő horribilis áron, gondolom állpotuk miatt. Hogy azokat nem veszi-viszi senki, még csakcsak megértem, de ezért a hófehérkéért 630 000 Ft gyakorlatilag semmi.

Update: Közben a 630 000 Ft semmivé enyészett, már ár nélkül van kint a kocsi, egy jó ajánlat, és vihető.

2 komment

Címkék: hirdetés volvo veterán 164


2008.10.01. 22:36 Airnold

Volvo for life

Avagy újszülöttnek minden vicc új. Én hosszú percekig vonyítva röhögtem ezen a képen. Pedig régi darab...

Szólj hozzá!

Címkék: volvo lol


2008.09.28. 21:25 Airnold

Le Grand Bleu

A cím egy búváros-merülős-jóhülyénmeghalós francia filmre utal, amit egyszer véletlenül végignéztem, és felkerült a személyes mindenidőkegyiklegrosszabbfilmje-listámra, de ez most nem fontos.

A nagy kékség ezúttal ez itt ni:

Aszongya: "igen jó állapotu volvo 144-es, egykor minisztériumi szgk. eladó. az eladás oka: nagyapám púpos wartburgjának restaurálására kell a pénz."

Áruló! :D

Mindazonáltal a kocsi szép, jó, bagóért vihető, kéne nagyon. Kár, hogy csak egy kép van róla, gyönyörködnék még benne egy kicsit...

Update: Az eredeti hirdetés eltűnt, új kép, új szöveg, de az autó és az ára ugyanaz.

Szólj hozzá!

Címkék: hirdetés volvo veterán 144


2008.09.28. 15:40 Airnold

Volvo találkozó 2008, Budaörs

Szombat, huszonhetedike, juhé, Volvo találkozó, Budaörs, egy busszal ki tudok jutni, jön velem Adrián barátom, szép lesz ez a nap. Aztán mégse lett annyira szép, de nem rohanok ennyire előre...

Így nézett ki, mikor nagyjából kettő óra magasságában kiértünk a budaörsi IKEA parkolójába. Mint utóbb megtudtuk, délelőtt többen voltak, de már elmentek (aztán kiderült, hogy kb. TÍZZEL többen). Sok hetes meg nyolcas szériás Volvo, valamivel kevesebb 440-460, kicsit el is különültek, pár 244, meg akadt 264 is, kombi verziók, két S60 ugyanolyan színben, egymásnak farral, egy darab 142 meg egy Sugga, és ennyi.

Persze volt még egy bájos 480 sorfal, köztük egy régi kedves ismerős - Eper - autója nagyjából középtájon, hófehérben. Meglepődtem kissé, mert nem tudtam róla, hogy immáron közel tizenöt éve egy 480 a "kis szerelme". :)

Mint tőle megtudtam, ez az utolsó találkozó, legalábbis jóideig. A Volvo Baráti Társaság feladja a harcot a nemfizető tagokkal és befejezi működését. Sajnálom; tervbe vettem, hogy belépek közéjük záros határidőn belül, de úgy látszik, erre már nem lesz lehetőségem.

Kicsit csalódtam, nem ilyen lagymatag szombatra számítottam, főleg miután végignéztem az elmúlt évek fotogalériáit. Sehol egy Amazon vagy P1800, sehol egy 262, a Volvo Ivanics se képviseltette magát. Lehangoló volt.

További képek itt, de ne számítson senki sokra; alig volt fotóznivaló...

 

Update: Atgti kommentjéből kiderült, hogy nem is voltak olyan kevesen, csak a rossz időnek (vagy akárminek) köszönhetően elég gyorsan el is mentek. Képek itt meg itt, sok.

És volt Amazon...

7 komment

Címkék: volvo 2008 találkozó


2008.09.25. 22:20 Airnold

Amazon bagóért

Amazon napokat tartok az ápdét napok után. Gondolom, sokan örülnek neki, meg minden...

Először is íme egy kép:

Ez egy fekete Amazon nózija, ha esetleg nem lenne tök nyilvánvaló. A magyar használtverdás oldalon jelent meg tegnap (vagy tegnapelőtt) a hirdetése, miszerint eladó, kicsit lelakott, kicsit hiányos, kicsit eszi a rozsda, kicsit ez meg az, de nem kell sokat költeni rá, és mehet a száguldozás, természetesen idézőjelbe téve; ugyan B20-as motor dohog benne, de azért ez mégiscsak egy veterán autó. Orrára koppintva a hirdetéshez lehet jutni, a képek magukért beszélnek. Az ára - nomeg az, hogy alkuképes - még inkább.

Szólj hozzá!

Címkék: hirdetés volvo veterán amazon


2008.09.25. 02:06 Airnold

Szívem kalácsának egyetlen szem mazsolája

Ő lenne (persze csak az asszony után):

Klikk a piktúrára!

Használtautóponthun hirdeti a gazdája, ott láttam meg régesrég, azóta naponta ránézek, hogy megvan-e még. Megvan. Nem is értem.

Hiszen olcsó, már amennyire olcsó lehet egy veterán manapság, 1969-es gyártású, utolsó szériás, benne minden akkor fellelhető biztonsági bizbasszal (úgyismint kormányoszlop és volán a biztonsági fajtából, meg kétkörös fékrendszer szervóval és elől tárcsával, s a többi), jó állapotú, épp csak nem OT-s rendszámmal fut. Ami érdekes, hiszen a tulaj azt írja a hirdetésben, idézem: "nagyon szépen, eredeti formájában felújított autó, akár napi használatra".

Sajnos a kiváncsiságomon kívül nincs okom rá, hogy felhívjam a tulajt emiatt, zaklatni meg nem akarom, de ha esetleg olvassa ezt a posztot, írhatna egy kommentet, esetleg mailt, amiben extra fotók is vannak.

Jó igen oké, erre minimális az esély. De azért álmodozni szabad még, nem? :)

Szólj hozzá!

Címkék: hirdetés volvo veterán amazon


2008.09.22. 15:32 Airnold

Egy újabb haldokló - Update

Az ápdétek korát éljük/élem. Az alábbi post azért került elő rövid időn belül újra, mert a benne szereplő öreg vas gazdája írt kommentet hozzá.

Idézem: "A képen szereplő autót én hírdetem most is a Vaterán. Szándékom az volna hogy olyan gazdát találjak neki, aki felújítás után a gondját viseli. Anyagi helyzetemből adódóan nem tudok költeni rá. Ha van aki a gondjába venné, a Vaterán mostmár 50.000Ft- ért is el tudja vinni. Gondolom ennyi pénz nem sok érte. Tisztelettel. H.Zsolt."

Szóval kedves restaurálók, itt egy olcsón megvásárolható, gondozásra vágyó öreg igás, vegyétek-vigyétek, hogy újra régi fényében "tündökölhessen"!

 

Menteni való Volvo 145-re bukkantam a vaterán. Szegényke tényleg a halálán van, sok lenne vele a munka, de egy, a tipust szerető és hozzáértő ember kezében cirka fél millió forintból talpra lehet állítani. Plusz a vételár.

 Klikk a képre!

Szólj hozzá!

Címkék: hirdetés volvo veterán menthető 145


2008.09.21. 15:13 Airnold

Egy autó, két ár - Update

Szokásom szerint ismét böngésztem a használtautóponthut; régi Volvók, satöbbi. Egyszercsak kiszúrtam ezt:

Hohó, ezt ismerem, de nem ennyiért! További böngetés eredményeként megtaláltam az eredetit is:

Rendszám egyezik, kétség nem fér hozzá, itt valami nem stimmel.

Valaki elmagyarázná?

Klikk a képekre!

Update: Ismét hiba a mátrixban, új hirdetés jelent meg az autóról, ezúttal több, mint egymillió forinttal alacsonyabb áron, itt megtekinthető! Ha egy misi alá esik, megveszem, minden Istenekre esküszöm! :D

Szólj hozzá!

Címkék: hirdetés volvo veterán amazon ööö


2008.09.20. 23:32 Airnold

A Buckelvolvo története

1943 volt az év, amikor a Volvo vezetősége úgy határozott, hogy ideje a teherautókon és nagy személygépjárműveken kívül valami kicsit, olcsót, takarékosat, ám minőségit előállítani. Ha úgy tetszik, népautót. Német mintára. Igen.

Az irány adott volt: egyszerű forma, megbízható, kipróbált mechanika némi újítással. Az újítás kicsit túllépett a "némi" kategórián, az új csöppség önhordó karosszériát kapott az eddigi alvázas szerkezetekkel ellentétben. Közel negyvenen dolgoztak a terveken, méghozzá olyan tempóban, hogy '44-ben már kész voltak az életnagyságú famakettel is, amit meglátván Gabrielsson és Larsson urak a szívükhöz kaptak a gyönyörtől, és jóváhagyták a PV444 sorozatgyártását. Jó döntés volt, megalapozta a Volvo jövőjét.

1944 szeptember elsején mutatták be az újdonságot a nagyközönségnek egy még működésképtelen autóval. A reakció világossá tette a sorozatgyártásra vonatkozó döntés helyességét: az emberek szinte ölték egymást, csak hogy közelebbről is szemügyre vehessék a kis kerekseggűt. '45 őszén már közel 2500 előszerződést írtak alá, pedig ekkor még csak az első működő prototipust tesztelték. A púpos karosszéria mellett tervbe vettek még kombit (PV445 Duett), kabriót, illetve a 444-es orr-részével szerelt kisteherautót is.

A motor eleinte 40 lóerőt volt képes kisajtolni magából, ezt később 44-re iskerült növelni és a hátsó kerekeket hajtotta. Szó volt az elsőkerékmeghajtás bevezetéséről, de ezt takarékossági okokból elvetették. A felfüggesztés elől független, hátul az akkoriban szokásos merev tengely, amit tartókarokkal támasztottak ki, és csavarrugókat kapott.

A még a gyártás előtt meghatározott darabszámot 12000-re növelték az eredeti nyolcezerről 1945-ben, mindez a nagy érdeklődésnek volt köszönhető. 1947 február harmadikán gördült ki az utcára az első kész autó, ekkor papíron több, mint tízezer darabnak volt már gazdája. Ismét növelték a tervezett darabszámot, ezúttal 15000-re.

A 444-es sorozatgyártása '58-ig tartott, ebben az évben mutatták be a ráncfelvarrott verziót, a PV544-est, ami többek közt egy darabból álló szélvédőt, nagyobb hátsó lámpát és új hűtőmaszkot kapott. Az utolsó 544 1965 októberében gördült ki a gyár kapuján, ahonnan egyenesen a Göteborgi Volvo múzeumba vonultak vele, azóta is ott látható. Ő volt a gyártási száma alapján a négyszáznegyvenezredik.

Szólj hozzá!

Címkék: volvo veterán sztori pv444 pv544


2008.09.19. 02:10 Airnold

Gyönyörű Amazon

Mikor ilyet látok, ökölbe szorulnak a lábujjaim is. Gyári állapot, homokszín kívül-belül, a világ legszebb felnije négyszer, minden a helyén, minden tipp-topp, és még a kis kiegészítők is olyanok, hogy az ember a hatvanas években érzi magát.

Bele se merek gondolni, hány munkaóra fekszik egy ilyen autóban. Százak. Ezrek. És minimum milliók, forintban.

És akkor még csak a külsőt vettük szemügyre.

Hogy a kárpit szép, az ugye egy felújított veteránautóban alap. A kardánalagútra helyezett kis fémkosár, benne a skótkockás kendővel meg a hab a tortán.

A kalaptartóra helyezett Sherlock-kalapok meg a koktélcseresznye. Vagy ilyesmi.

Tisztelet és irigység körmérkőzést játszik a bentmaradásért. Épp irigység vezet...

Szólj hozzá!

Címkék: volvo veterán amazon


2008.09.17. 23:00 Airnold

Túl kevés a kilométer, nemde?

Szokásos unatkozós böngészgetés, mobile.de. Szembejött egy kép, amit először nem tudtam értelmezni, mivel kicsi volt. Nagyítás után már valamicske leesett, de még mindig nem tudtam beazonosítani, hogy hol, honnan és hová.

Ez volt az. Ha nem tudom, hogy használt autókat böngészgetek, azt hinném, ez valami vonat. Tudom, ott a kormánykerék, de kicsire nem adunk. :)

Továbblépve ugyanez, csak távolabbról, sok pad és még mindig vonat-érzés.

Na jó, azért ebből már sejtettem, hogy ez egy busz lesz, de nem igazán esett le, hogy milyen. (persze, Volvo, arra kerestem rá)

Ez egy Volvo LV128, 58 éve állt forgalomba, és az eladója szerint mindössze 45000 km van benne (hát persze). Potom 32000 euróért meg is lehet vásárolni ezt az öreg jószágot, buszmániásoknak szinte ajándék.

Múzeumi darab, annyi szent. Csak az az ordenáré hazugság ne lenne...

Szólj hozzá!

Címkék: hirdetés volvo veterán busz lv128